Isoleren van de zolder

De meeste warmte verlaat uw huis via de zolder. Dit komt doordat warme lucht omhoog stijgt. Als uw zolder niet goed is geïsoleerd, is de kans dus groot dat veel warmte via de zolder het huis verlaat. Door mate van goede isolatie, zorgt u ervoor dat de warmte binnen blijft en dit scheelt u heel veel kosten! Wat zijn de mogelijkheden als we het hebben over vloerisolatie? Wat zijn de kosten? En kunt u het zelf plaatsen? Wij vertellen het u!

Materiaal

Er zijn verschillende soorten dakisolatie, zo hebben we glaswol isolatieplaten, dampremmende folie, flensdekens en bijvoorbeeld steenwol. Elk materiaal heeft zijn eigen voor en nadelen. Door de materialen met elkaar te vergelijken kunt u kijken welk materiaal het beste voor uw zolder is.

Prijs

De prijs van dakisolatie verschilt natuurlijk per materiaal. Het isoleren van de binnenzijde van een schuin dak, gebaseerd op een oppervlak van 70m2 liggen vaak tussen de €1500,- en €2300,-. De kosten zijn dus redelijk hoog. Toch bespaart u heel veel kosten doordat uw gasrekening aanzienlijk minder wordt! U kunt per jaar al tot €500,- besparen. Dat zou betekenen dat u de dakisolatie binnen ongeveer 5 jaar al heeft terugverdiend!

Plaatsen

Het plaatsen van uw dakisolatie kunt u laten doen, maar u kunt het natuurlijk ook zelf doen. U kunt de isolatie als volgt zelf plaatsen:

Glaswol isolatie:

Bij glaswol isolatieplaten meet u eerst de breedte tussen de dakbalken. Nu kunt u het materiaal op maat snijden. Zorg er voor dat u iets meer dan een centimeter extra erbij meet zodat u het materiaal vervolgens gemakkelijk kunt vastklemmen tussen de dakbalken.

Dampremmende folie:

Dampremmende folie is één van de dunste soorten isolatie. U kunt de dampremmende folie bevestigen door het op de dakbalken vast te nieten. Elke nieuwe strook overlapt u met ongeveer 10cm die u vervolgens afwerkt met isolatie plakband. Dit om tocht tussen de kieren te voorkomen.

Flensdekens:

Bij flensdekens is het verstandig om vanaf boven in een hoek te beginnen. Zet het materiaal vast met elke 10 cm een nietje. Dit kunt u doen door middel van een nietpistool. Als u een rij heeft geplaatst, kunt u het flensdeken afsnijden. Hierna kunt u het deken stevig aanduwen en eventueel nog beter vastzetten.

Laten plaatsen?

Overweegt u toch om de zolder door een vakman te laten isoleren? Neem dan eens contact op met onze partner Javo Isolatie. We hebben vaker met dit isolatiebedrijf naar volle tevredenheid samengewerkt en raden u hen graag aan.